Makaronilaatikostateemaviikon ruoka
Pohjoismaisen ruuan viikkoa vietetään maaliskuun lopulla teemalla kotiruoka. Teema koskee myös kouluruokaa, jonka nimikkoviikkoa vietetään 18.–24. maaliskuuta.
Suomi suosittelee kouluruokailuun makaronilaatikkoa, Ruotsi possumakkaraa juuresmuusilla, Islanti karitsakeittoa, Tanska jauhelihapihvejä ja Norja kalamurekepihvejä hampurilaisessa tai perunoiden kera.
Kukin Pohjoismaa on kehittänyt kotiruokaa edustavan suurkeittiöreseptin myös useamman ruokalajin juhla-ateriaksi.
Pohjolan illallispidot alkavat Islannin tulivuorileivällä, Norjan katkarapucocktaililla ja Tanskan äyriäisleipäsillä. Pääruuaksi tarjotaan Norjan lohipihvejä ja Ruotsin palapaistia sekä jälkiruuaksi lakkajäädykettä Suomen reseptillä.
Pohjolan päivää vietetään lauantaina 23. maaliskuuta. Sen taustalla on pohjoismaisen kansalaisyhteistyön keskusliitto Pohjola-Norden.
Yhteistyösopimus Islannin, Norjan, Ruotsin, Suomen ja Tanskan välillä, niin sanottu Helsingin sopimus, allekirjoitettiin 23. maaliskuuta 1962. MT–RUOKATIETO
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
