VIIKON TUOTEUUTUUS Perheyhtiö leipoi aidon kauraleivän
Uotilan leipomo on onnistunut leipomaan täysjyväkaurasta makoisan leivän ilman vehnää tai muita apuviljoja. Uutuustuote tulee myyntiin tammi–helmikuussa.
Usein kauraleivissä on selvästi vähemmän kauraa kuin tuotteen nimen perusteella voisi päätellä.
Kultakaura sisältää pääraaka-aineena täysjyväkaurajauhoa ja jyviä. Lisäksi on käytetty perunajauhoa, siirappia, hiivaa, pellavan-, kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä, psylliumkuitua ja suolaa.
Säilöntäaineeton ja runsaskuituinen leipä on valmiiksi siivutettu. Tuotantomenetelmä on patentoitu.
Kauran kuitu sisältää terveyttä edistävää beta-glukaania. Kauran proteiinissa on enemmän välttämättömiä aminohappoja kuin muissa viljoissamme.
TARJA HALLA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
