Valio: Laktoosin poisto ei aiheuta oireita
”Laktoosittomuus ei meidän käsityksemme mukaan aiheuta kenellekään oireita. Eri asia on maidon proteiiniallergia, mutta silloin ihminen ei siedä tavallistakaan maitoa”, toteaa ryhmäpäällikko Olli Tossavainen Valiolta.
Hän kertoo, että laktoositon maitojuoma on hyvin lähellä tavallista maitoa.
Komponenttien pitoisuudet ovat samat lukuunottamatta laktoosia. Kun maitosokeria poistetaan, maidon hiilihydraattipitoisuus laskee.
Prosessissa maidon laktoosista poistetaan fysikaalisesti tietty osa ja jäljelle jäävä osa pilkotaan entsymaattisesti. Käytännössä tavallisen maidon ja laktoosittoman maidon välinen ero on entsyymikäsittely. Tossavaisen mukaan käsittely ei vaikuta maidon muuhun koostumukseen.
Osin laktoosin poistoprosessi on liikesalaisuus.
KATJA LAMMINEN
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
