Turskaa ja lammasta
Färsaarella järjestetyllä auringonpimennysretkellä halukkaat saivat maistella leipää, turskaa, juustoja, makkaroita ja jopa valaan lihaa.
Färsaarelaisen Rúna Erlandsdóttirin mukaan arkiruokana on usein lammasta tai kalaa, joka on pääasiassa lohta tai turskaa.
Kuivattu lampaanliha ja kuivattu kala ovat perinteisiä ruoka-aineita, mutta nykyään niitä käytetään harvemmin.
Valaan- ja lunninliha ovat erikoisuuksia, joita syödään joskus, jos saalistusonni on ollut myötä.
Ulkona färsaarelaiset syövät tanskalais-eurooppalaiseen tapaan voileipiä, pitsaa, hampurilaisia ja pastaa.
Färsaarilla kasvatetaan perunaa kotitarpeiksi ja maidontuotanto on omavaraista. Osa kananmunista tuotetaan itse, loput tuodaan Ruotsista ja Tanskasta. Vihannekset, juurekset ja hedelmät ovat tuontitavaraa pääosin Tanskasta ja Englannista.
Färsaarilla on kaksi panimoa, ja paikalliset oluet ovat hyviä. Maltaat tuodaan ulkomailta.
PAULA HÄYRINEN
MINNA PAJUNEN
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
