Hellapoliisin herkuistalaivan joulubuffettiin
Laivayhtiö Silja Linen Helsinki–Tukholma-reitillä herkutellaan joulun alla Hellapoliisin hengessä.
Joulubuffettiin on katettu oma sesonkipöytä suositun ruokabloggarin Kati Jaakosen suunnittelemille alku- ja jälkiruuille.
Suolapaloissa on tarjolla muun muassa katkarapusalaattia, lohimoussea saaristolaisleivällä ja riistapyöryköitä kanelisella omenachutneyllä.
Jälkiruokavalikoimaa täydentää muodikas raakakakku. Muun muassa avokadoa, pähkinöitä, kookosta ja mustikoita sisältävä leivonnainen ei ole ainakaan liian makea.
Omaan joulupöytään voisi apinoida glögi-kermapannacotan tai päärynä-siiderihyytelön. Myös piparkakulla maustettu suklaamousse vie kielen mennessään.
Tarjonnassa on huomioitu kattavasti gluteeniton ruokavalio.
Hellapoliisi olisi halunnut pöytään vielä pipari-homejuustopyöryköitä, mutta niitä eivät laivan kokit ehdi pyörittelemään sadoille ruokailijoille.
Yhdistelmään tykästyneen kannattaa kuitenkin testata pyöryköitä kotona: 600 g maustamatonta tuorejuustoa, 1 rkl hunajaa, hyppysellinen mustapippuria ja 170 g homejuustoa.
Seos laitetaan muutamaksi tunniksi jääkaappiin. Sitten muotoillaan pieniksi palloiksi, jotka kieritetään piparimurskassa. Nam! KATJA LAMMINEN
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
