HELLAN KULMALLA Pikaruokaaon helppo tehdä
En ole koskaan oikein ymmärtänyt pikaruuan ideaa. Suunnilleen kaikki tekemäni ruuat valmistuvat viidessätoista minuutissa.
Tarvitseeko siis ruuan olla vieläkin nopeammin valmista?
Itse tehty ruoka on siitä hyvä idea, että siinä pääsee valitsemaan tuoreet raaka-aineet. Mausteita on helppo lisätä viime hetkellä.
Ruuasta saa vähällä vaivalla vaihtelevaa ja vielä terveellistäkin.
Talon perussoosi on ruokalaji, jossa voi olla melkein mitä tahansa kohtuullisen nopeasti kypsyviä aineksia. Ja on itse asiassa vain hyvä, jos juurekset ja vihannekset jäävät hieman rapeiksi, niitä on hauskempi syödä.
Näin se käy: Ensin pannaan vedellä täytetty kattila hellalle. Sillä aikaa kun vesi kiehuu, katsotaan, mitä kaapeista sattuu löytymään.
Pienempään kasariin lorautetaan vähän vettä ja tilkka rypsiöljyä. Sitten kasariin silputaan tomaatteja, kukkakaalia, sipulia ja valkosipulia.
Tai ehkä jotakin lihaa tai makkaraa, parsakaalia ja palsternakkaa. Tai kenties sieniä, porkkananviipaleita ja nokare voita.
Kun kattilan vesi kiehuu, sinne pudotetaan pieniä perunoita tai vaikka pastaa. Sillä aikaa kun perunat tai pasta kiehuvat, kastiketta sekoitetaan pari kertaa ja samalla katetaan pöytä.
Kastikekasari siirretään pienemmälle lämmölle. Kasarille pannaan kansi päälle.
Vielä pari pyöräytystä kauhalla, ehkä loraus kermaa, ja kastike saa jäädä hautumaan.
Kun perunat tai pasta ovat kypsiä, keitinvesi kaadetaan pois ja ruokailijat huudetaan syömään. Joku voi tuoda tullessaan juustonpalan ja raastimen.
REA PELTOLA
rea.peltola@
mt1.fi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
