Voitokas lihavati ruoka-festivaalien vetonaula
Suomen huippuravintoloiden makumaailmaa avaava Taste of Helsinki järjestetään kesäkuussa neljättä kertaa.
Ruokafestivaalilla esittäytyvistä kymmenestä ravintolasta seitsemän on uusia.
Ideana on, että kävijät pääsevät maistelemaan mahdollisimman monen kokin luomuksia. Maisteluannokset maksavan 5–6 euroa kappale.
Tapahtuman ravintolat ovat Bertha Tampereelta, Kaskis Turusta, Sinne Porvoosta, Smakbyn Ahvenanmaalta, Bröd, Gastrobar Emo, Hoshito, Pastor ja Ragu Helsingistä sekä Matti Jämsén Pop Up.
Jämsén ylsi keväällä kokkien Bocuse d’Or MM-kisoissa neljännelle sijalle. Hänen tiiminsä lihavati valittiin kilpailun parhaaksi. Nyt kaikki halukkaat pääsevät maistamaan voitokkaan lihavadin makuja. Annoksessa pääosaa esittää helmikana.
Musiikkitalon viereisellä Kansalaistorilla järjestettäville ruokafestivaaleille odotetaan kymmentätuhatta kävijää.
Katja Lamminen
Taste of Helsinki Kansalaistorilla 11.–14.6.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
