Ruoka-avun tarve on kasvanut
Yhä useampi suomalainen joutuu turvautumaan ruoka-apuun.
Kirkon ruoka-avun ateriakassit sisältävät muun muassa jauhoja, puurohiutaleita, makaronia, hapankorppuja, mysliä, maitojauhetta, hernekeittoa ja lihasäilykkeitä.Kirkon EU-rahoitteisen ruoka-avun piirissä oli viime vuoden lopulla noin 56 000 ihmistä.
Marras–joulukuussa elintarvikkeita jaettiin reilut 300 000 kiloa. Ruokakasseja annettiin lähes 30 000 ja valmiita aterioita yli 3 000. Jaossa oli muun muassa jauhoja, puurohiutaleita, makaronia, hapankorppuja, mysliä, maitojauhetta, hernekeittoa ja lihasäilykkeitä.
Seuraava jakelu toteutetaan loppukesästä.
”Valtiontalouden leikkaukset kohdistuvat kipeästi pienituloisiin ja tukien varassa eläviin. Työttömyyden lisäksi ongelmia aiheuttavat kasvaneet asumiskustannukset”, keräysjohtaja Tapio Pajunen Kirkkopalveluista kertoo.
EU:n kriteerien mukaan Suomessa on jo lähes miljoona köyhää. Alhaisten tulojen lisäksi huomioidaan materiaalinen puute ja pitkittynyt työttömyys.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
