Faktat Kikherneet
Sisältävät proteiinia, kuitua, B-vitamiineja, rautaa.
Tunnetaan myös kahvi-
herneenä, Etelä-Euroopassa
nimellä garbanzo.
Hernekasveihin kuuluva
palkokasvi.
Kuivattuna näyttävät isoilta, kurttuisilta keltaisilta herneiltä.
Maku aavistuksen
pähkinäinen.
Käyttö:
Liota kuivia kikherneitä
ensin noin 10 tuntia ja kaada vesi pois.
Keitä noin 1 1/2 tuntia.
Eivät hajoa keitettäessä.
Valmiiksi käsitellyt
nopeuttavat ruoanvalmistusta.
Myydään suolaliemeen
pakattuna (kuvassa).
Käytetään muun muassa keittoihin, patoihin, tahnoihin, kasvispyöryköihin.
Turkissa niitä syödään
paahdettuina suolapaloina.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
