Oikeat otteet
1. Irrota sakset ja taita
ensimmäisen nivelen kohdalta. Imaise saksista liemi.
2. Irrota saksen pienempi haara. Napsauta kärki poikki
ja imaise saksen liha.
3. Työnnä isomman saksen kärki rapuveitsen reikään ja napsauta poikki. Avaa saksen kylki rapuveitsellä ja irrota
liha. > Kuva A
4. Väännä pyrstö irti ja
imaise mehu keskiosasta.
> Kuva B
5.Tartu selkäpanssariin
silmien takaa ja väännä
panssari irti kokonaisena. Kaavi kuoren alla oleva
kellertävä rapuvoi
veitsellä lautaselle
tai suuhun.
6. Suorista pyrstö
sormien väliin, avaa
veitsellä reunasta ja
nosta pyrstöliha pois. > Kuva C
7. Poista suoli, joka
näkyy yleensä pyrstön
pinnassa mustana juovana.
> Kuva D
8. Voitele paahtoleipä
ja kasta tillisilppuun. Kokoa
saksien ja pyrstön lihat
leivän päälle. Mausta
halutessasi sitruunamehulla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
