Suomalaisenkalan ylistystä
Keittiömestari Maija Silvennoinen on koonnut kalaresepteistään Suomalaisen kalakeittokirjan, joka on ylistys hienoille suomalaisille kaloille.
Silvennoinen esittelee kirjan alussa eri kalojen perkaamis-, fileointi- ja paloittelutapoja sekä ruotojen poistamista. Kirjan lopussa esitellään keskeiset järvi- ja merikalamme.
Kalan omia, hienoja makuja Silvennoinen varoittaa peittämästä liian voimakkailla mausteilla.
Kalojen kypsennyksessä pitää olla tarkkana, sillä liian kypsä kala on epämiellyttävää syötävää. Silvennoinen opastaa eri kypsennysmenetelmien saloihin ja antaa niihin myös ohjeaikoja.
Kirjan resepteillä syntyy tyylikästä tarjottavaa, jota Timo Viljakaisen onnistuneet kuvat tukevat upeasti.
Minua harmittaa, ettei kirjaa ole viitsitty oikolukea ennen lopullista painatusta, niin paljon siellä vilisee kirjoitus- ja huolimattomuusvirheitä. Muuten ansiokas kirja ei tästä syystä saa täyttä kymppiä.
MAIKKI KULMALA
Maija Silvennoinen: Suomalainen kalakeittokirja. 235 sivua. Readme.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
