Oletko maistanut pulmupuolukoita? Tätä parempaa herkkua ei olekaan
Pulmupuolukat valmistuvat kahdesta vain ainesosasta. Lopputuloksena on happaman makea survos, johon ei voi olla ihastumatta.Puolukkasadon antimia kannattaa käyttää herkullisen survoksen valmistamiseen, joka sopii niin puuroon, jogurttiin kuin liharuokiinkin. Tarvitset vain kaksi ainesosaa.
Pulmupuolukoiden nimi liittyy puolukkasurvoksessa käytettävään Pulmu-palasokeriin. Tämä sokeripala on hyvä valinta siksi, että se sulaa nopeammin.
Alta löydät erittäin helpon reseptin pienemmän erän valmistamiseen. Jos haluat valmistaa enemmän, voit kasvattaa reseptiä. Sokeria voi käyttää oman makunsa mukaan. Esimerkiksi lihalle hieman vähemmän sokerinen vaihtoehto on monelle parempi, kun taas makeampi versio maistuu erinomaisesti esimerkiksi lettujen tai pannukakun kera.
Vaikka pulmupuolukat säilyvätkin pitkään jääkaapissa, kannattaa ne syödä muutaman kuukauden sisällä. Pulmupuolukoita voi pakastaa, jolloin niistä voi nauttia huoletta esimerkiksi jouluna.
Pulmupuolukat
1 litra
Ainekset
- 1 litra puolukoita
- 100 grammaa palasokeria
Valmistusohje
- Puhdista puolukat ja laita ne suureen kulhoon.
- Survo puolukoita käyttäen esimerkiksi haarukkaa tai erillistä survinta. Älä survo kaikkia puolukoista, vaan jätä noin puolet kokonaisiksi.
- Sekoita joukkoon palasokeri. Anna seoksen tekeytyä huoneenlämmössä usean tunnin ajan. Sekoittele välillä.
- Kun sokeri on liuennut joukkoon, ovat pulmupuolukat valmiita. Siirrä survos puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Voit myös pakastaa survosta.
- Vinkki: Jos haluat survoksesta makeampaa, voit lisätä sokerin määrää muutamalla kymmenellä grammalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







