Lehti: Lihan kilpailijat ovat vaikeuksissa Ruotsissa
Rahoitusta on vaikea saada eikä kysyntäkään vedä odotetusti, ruotsalaislehti toteaa.
Vegaanisia pyöryköitä Ruotsin osastolla vuoden 2019 Grüne Woche - messuilla Berliinissä. Kuva: Jaana KankaanpääVaihtoehtoisia proteiinilähteitä tarjoavat yritykset pyrkivät valtaamaan lihan paikan lautasella. Viime vuosina niitä on syntynyt paljon ja monenlaisia.
Ruotsissa niistä monilla on kuitenkin nyt vaikeaa, Jordbruksaktuellt-lehti kertoo. Syinä ovat kohonneet tuotantokustannukset, kysynnän heikkeneminen ja vaikeudet rahoituksen saannissa.
Lehti listaa muutaman maassa hyvin tunnetun esimerkin.
Sieniproteiinia valmistava Mycorena aikoi investoida nykyistä suurempaan tehtaaseen Falkenbergissa. Suunnitelmasta jouduttiin luopumaan. Seuraavaksi aikeissa oli keskittyä tuotantoon Göteborgin demolaitoksella, mutta sekin olisi vaatinut lisää pääomaa.
Tebrito-niminen yritys on kasvattanut jauhomatoja elintarvikkeiden valkuaislähteeksi. Yritys perustettiin 2016.
Ruotsin elintarvikevirasto hyväksyi jauhomatojen elintarvikekäytön kolme vuotta sitten.
Nyt Tebrito on hakeutunut konkurssiin.
Swedish Temptations AB lopettaa toistaiseksi hernetuotteiden tuotannon Bärta-tuotemerkillä. Tuotteita on mainostettu lähellä tuotetuksi ja ekologiseksi vegaaniseksi vaihtoehdoksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






