Katso vinkit herkullisen kyyhkyaterian valmistukseen – folion sisään lihoja ei pidä kietoa paistamisen jälkeen
Ruuanlaiton lisäksi eräohjelmassa käydään myös vetouistelemassa.Eräohjelman kuudennessa jaksossa porilainen Matti Liipo on keittiössä yhdessä MT-Jahtikuksan Panu Hiidenmiehen kanssa valmistamassa herkullista ateriaa sepelkyyhkyistä.
Kastikkeen valmistus alkaa sipulin kuullotuksesta, sekaan lisätään rosmariinia, laakerinlehtiä, katajanmarjoja, ruokokidesokeria, punaviinietikkaa sekä punaviiniä.
Sepelkyyhkyn rintafileet irrotetaan ja loppu ruhoa keitetään kastikkeessa antamaan makua liemeen.
Liipo neuvoo, että fileiden paistamisen jälkeen lihoja ei kannata kääriä tiukkaan foliopakettiin. Parempi on nostaa ne metalliastiaan, jonka päälle asetellaan folio.
"Tiukassa folionyytissä lämpö ei pääse karkaamaan, vaan kypsentää lihan aivan harmaaksi asti. Kun lämpö pääsee haihtumaan lihasta, ei kypsyminen jatku."
Herkullisen sepelkyyhkyaterian lisäksi kuudennessa jaksossa päättyy Ruotsiin Hornavan-järvelle suuntautunut vetouisteluretki.
Ohjelma on esitetty ensimmäisen kerran 5.4. tänä vuonna. MT-Jahtikuksassa on yhteensä 16 jaksoa.
Artikkelin aiheetMetsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.

- Osaston luetuimmat
