Suurennuslasia tarvitaan yhä
Lihan alkuperä suomalaisissa ruokayrityksissä vaihtelee. Suuret ruokatalot Atria, HK Scan ja Snellman käyttävät lähes yksinomaan kotimaista lihaa – Snellman näistä 100-prosenttisesti (MT 20.11.). Pienemmät jalostajat käyttävät usein tuontilihaa, joskin niissäkin on kotimaiseen ja oman alueen lihantuotantoon sitoutuneita yrityksiä.
Lihan alkuperällä on kuluttajalle väliä. Moni haluaa suosia kotimaista, mutta se ei ole aina helppoa. Tuotenimillä ja -pakkauksilla osa jalostajista suorastaan harhauttaa kuluttajaa. Helpoin tapa varmistaa ruuan kotimaisuus on pakkauksen joutsenlippu. Muussa tapauksessa alkuperämerkintöjä saa tutkia yhä suurennuslasin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
