Kuoripäällisistä perunoista tehdyt rieskat pokkasivat palkintoja artesaaniruokakilpailussa
Penttilän Tilan perunarieskassa on 120 prosenttia perunaa.Artesaaniruuan SM-kilpailut käytiin viikonvaihteessa Ahvenanmaalla. Kilpailuun osallistui ruoka-artesaaneja koko Suomesta, yhteensä 42 yritystä 75 tuotteella.
Suurin tuoteluokka oli leipomotuotteet, jossa oli kuusi alaluokkaa. Suomen Artesaaniruoka ry:n puheenjohtaja Eija Lamsijärven mukaan leipien monimuotoisuus on mielenkiintoista. Vaihtelua tuovat erilaiset leipäperinteet eri puolilla maata, erilaiset leivontamenetelmät ja eri viljojen, marjojen ja hedelmien yhdistelmät.
Vuosi sitten Penttilän Tilan porkkanarieska pokkasi leipomotuotesarjassa kultamitalin. Nyt sen uusin tuote, pakasteena myytävä Minirieska, voitti hopeaa ja Pikkurieska pronssia leipomotuotteiden sarjassa.
Penttilän Tila aloitti rieskojen teon liki kymmenen vuotta sitten Aitoossa Pirkanmaalla. Rieskat tehdään kuoripäällisistä perunoista eikä niihin käytetä maitoa tai kananmunia. Rieskoihin ei myöskään lisätä vettä, joten niiden perunapitoisuus on 120 prosenttia.
Heikki Penttilä on kehittänyt rieskoja yhdessä keittiömestareiden kanssa ja toimittaa niitä tuoreena kauppoihin ja ravintoloihin Pirkanmaalla ja Uudellamaalla.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

