Ruuan suolapitoisuutta voidaan laskea merkittävästi Valion maitosuolalla
Uudesta innovaatiosta odotetaan kansainvälistä menestystä.
Ensimmäisinä maitosuolatuotteina markkinoille tulevat Valion levite ja juusto sekä Fazerin vaaleat sämpylät. Kuva: Jarkko SirkiäLiika suolan saanti on yksi suurimmista terveysongelmien aiheuttajista niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti. Elintarviketeollisuudelta on pitkään odotettu asiaan ratkaisua.
"Suolan vähentäminen tuotteista olisi helppoa, jos mausta ei tarvitsisi välittää", Valion tuotekehityksestä ja tuoteryhmistä vastaava johtaja Tuomas Salusjärvi sanoo. "Mutta kuluttajat haluavat terveellisiä ja silti hyvänmakuisia tuotteita."
Nyt Valio tarjoaa asiaan ratkaisun: ValSa-nimellä markkinoitavan maitosuolan, jonka avulla elintarvikkeiden suolapitoisuutta voidaan laskea mausta tinkimättä.
Tuote on lähes kymmenen vuoden työn tulos.
Juustonvalmistuksen oheistuotteena syntyvästä herasta on jo pitkään osattu hyödyntää hyvälaatuinen maidon heraproteiini. Nyt myös heran mineraaleille on löytynyt käyttöä.
Maitosuola koostuu maidon luontaisista mineraaleista: kaliumista, jodista, magnesiumista, kalsiumista sekä natriumista.
Tavallinen ruokasuola on koostumukseltaan lähes kokonaan natriumkloridia. Nimenomaan liika natrium on ihmisen terveydelle haitallista.
Maitosuolassa on natriumia lähes 80 prosenttia vähemmän kuin tavallisessa ruokasuolassa. Natriumin sijaan suolaista makua antaa erityisesti kalium.
ValSa-tuotteista ensimmäisinä markkinoille tulevat uusi Valio Polar 15 vähemmän suolaa -juusto sekä ja Valio Oivariini vähemmän suolaa -levite.
Mukana yhteistyössä on Fazer, joka aloittaa ValSa-tuotteiden lanseerauksen Oululainen Reilu Futissämpylällä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
