Linkosuo investoi seitsemän miljoonaa ruissipseihin
Viennin osuus tuotannosta on kasvanut jo usean vuoden ajan.Pirkanmaalainen Linkosuon Leipomo Oy on investoinut kolmen viime vuoden aika noin seitsemän miljoonaa euroa koko tuotantoprosessinsa uudistamiseen. Uudistukset liittyvät ruissnacks-tuotteiden kasvavaan menekkiin Suomessa, Baltiassa, Ruotsissa ja Venäjällä.
Uudistusten myötä tehtaan tuotantokapasiteetti tässä tuoteryhmässä kasvaa yli 50 puolet. Linkosuon Leipomolla valmistetaan nyt rukiisia kuivaleipätuotteita kolmessa vuorossa.
"Viimeisen viiden vuoden aikana myös vienti on avautunut ruissnacks-tuotteillemme. Viennin osuus tuotannosta on kasvanut noin 20 prosentin vuositahtia jo useamman vuoden ajan", Timo Jänne Linkosuon Leipomo Oy:stä kertoo.
Ruissipsit sopivat välipalaksi ja ne ovat useita muita tuotteita terveellisempi vaihtoehto.
"Ruissnacks-tuotteillamme tarjoamme tähän trendiin rukiisen ja vähärasvaisemman vaihtoehdon", Jänne kertoo.
"Kehittämämme rukiin ja napostelun yhdistelmät ovat onnistuneet yllättämään kuluttajat positiivisella tavalla."
Linkosuon leipomon käyttämästä rukiista 60 prosenttia on kotimaista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

