Vuoden lähiruokateko tehtiin Humppilassa
Lähiruoka & luomu -messujen raati on palkinnut vuoden lähiruokateko -tunnustuksella Lähipuoti Remes Oy:n yrittäjän Kimmo Remeksen.Kimmo Remes perusti Lähipuoti Remeksen alkuvuonna 2013. Sen kotipaikka on Humppila ja toiminta-alueena Lounais- ja Etelä-Suomi. Yritys myy lähialueen tuottajien tuotteita erilaisille ja erikokoisille asiakkaille, muun muassa ravintoloille, keskuskeittiöille, pitopalveluyrityksille, kahviloille sekä hoiva- ja palvelukodeille.
”Tarkoituksenamme on toimia tulevaisuudessa merkittävänä lähiruuan valtakunnallisena jakelijana ja harjoittaa toimintaa usealla paikkakunnalla”, kertoo Remes.
Lähipuodin Herkut myy tuotteita kuluttajille kahdessa toimipisteessä Humppilassa. Vielä tämän vuoden aikana Remeksen suunnitelmissa on perustaa uusia myyntipisteitä myös muualle Suomeen. Lisäksi tänä kesänä lähtee liikkeelle lähellä tuotettuihin herkkuihin keskittyvä myymäläauto.
”Kiinnostus lähiruokaan on selvästi kasvamassa. Ihmiset haluavat ostaa ruokaa, jonka alkuperän he tietävät. Tavoitteenani onkin saada tuoretta lähiruokaa myös laajemmin ihmisten lautasille”, Remes toteaa.
Lähipuoti Remekselle tärkeitä arvoja ovat paikallisuus ja suomalaisuus, tuoreus, korkea laatu sekä jäljitettävyys.
Palkinnonsaajan päätti raati, jossa oli Lähiruoka & luomu -messujen suunnitteluryhmän jäseniä. Raadin ja suunnitteluryhmän puheenjohtajana toimii hallituksen lähiruokaohjelman koordinaattori Kirsi Viljanen .
Raati kiittää yrityksen lyhyeen jakeluketjuun perustuvaa mallia, joka luo paremmat yhteydet kuluttajien ja tuottajien välille.
”Yrityksen toiminta on paikallinen ratkaisu paikallisiin tarpeisiin, ja sen avulla on onnistuttu lisäämään lähiruuan käyttöä alueen kunnissa”, raati toteaa.
Raatia ilahduttaa, että yrityksen monipuolinen toiminta palvelee myös yksittäisiä kuluttajia.
”Yrittäjä on itse innostunut asiastaan ja jakaa kokemuksiaan aktiivisesti muillekin. Yritys kehittää toimintaansa ja tuotteitaan yhdessä asiakkaiden kanssa. Yritys on myös vahvasti kasvuhaluinen tavoitteenaan valtakunnallinen ratkaisu lähiruuan markkinoille saattamiseen”, raati kiittää.
Perjantaina avautuneet Lähiruoka & luomu -messut jatkuvat Helsingin messukeskuksessa sunnuntaihin saakka.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

