Sitruunapalat
Vaihda sitruunapalojen lemon curd eli sitruunatahna halutessasi kiinteään marmeladiin tai tarjoile palaset sellaisenaan, täyttämättöminä.
Vaihda sitruunatahna halutessasi kiinteään marmeladiin tai tarjoile palaset sellaisenaan, täyttämättöminä. Kuva: Markku VuorikariSitruunapalat
noin 40 kpl
Ainekset
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl kaurahiutaleita
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
Väliin
- 2 dl lemoncurdia eli sitruunatahnaa
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Vatkaa mukaan muna. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat kahden leivinpaperin välissä liki pellin kokoisiksi ohuiksi levyiksi.
Poista päällimmäinen leivinpaperi ja paista levyjä 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Jäähdytä.
Lohko levystä haluamasi kokoisia paloja. Sivele marmeladia yhdelle palalle ja nosta toinen päälle. Tuprauta halutessasi koristeeksi vielä tomusokeria.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
