Vorschmack
Vorschmack on itäeurooppalainen liharuoka., joka valmistuu jauhelihasta ja anjoviksista. Tarjoa se blinien, uuniperunoiden tai muusin kanssa.
Jauhelihasta ja anjoviksista tehty vorschmack tarjotaan perinteisesti smetanan, maustekurkun ja etikkapunajuuren seurana. Kuva: Jaana KankaanpääVorschmack
noin 10 bliniin
Ainekset
- 300 g (lampaan)jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 2 rkl voita
- 4 anjovisfileetä
- 1 1/2 rkl vahvaa tomaattisosetta
Lisäksi
- smetanaa
- etikkapunajuuria
- suola- tai maustekurkkua
Valmistusohje
Leikkaa sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi ja ruskista yhdessä jauhelihan kanssa. Mausta hienonnetulla anjoviksella ja tomaattisoseella.
Hauduta kypsäksi kannen alla. Tarjoa blinien sekä etikkasäilykkeiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
