Jauhelihapannu
Jauhelihasta syntyy nopeasti kastike tai pyttipannun tapaan valmistettu ruoka. Myös jauhelihoissa on vaihtelun varaa. Perinteisten jauhelihojen rinnalle on tullut muun muassa kanasta ja kalkkunasta jauhettuja tuotteita. Lisäksi on kasvispohjaisia, murumaisia tuotteita ja maitoproteiinista valmistettuja. Kaikista voi valmistaa kastikkeen tai perunapannun ja maustaa oman mielen mukaan.Jauhelihapannu
4 annosta
Ainekset
- 500 g (6–8) keitettyä perunaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 300 g jauhelihaa
- 2 rkl voita
- 1/2 prk (à 250 g) chilin makuista Koskenlaskijaa
- 1–2 etikkapunajuurta
Pinnalle
- persiljaa
- mietoa chilipaprikaa
Valmistusohje
Kuori ja leikkaa kypsät perunat lohkoiksi. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulin kynsi. Ruskista pannulla ensin perunalohkot. Nosta hetkeksi pannulta perunat pois. Ruskista sitten jauheliha ja sipulit. Mausta kypsä jauhelihaseos paprikalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon vielä chilin makuinen sulatejuustovalmiste. Kuumenna. Lisää pannulle perunalohkot ja viipaleiksi leikattu punajuuri. Kuumenna ruoka. Lisää pinnalle renkaita miedosta chilipaprikasta sekä persiljasilppua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

