Vanhusten ateriapalvelu kiinnostaa kiireisiä perheenäitejä
Menumatin ruuan raaka-aineista ja lihasta 70–80 prosenttia tulee Suomesta.
Pakastin säilyttää ja kiertoilmauuni lämmittää ruuat. Lisäksi ääni kertoo, mitä laite tekee milloinkin. Kuva: Sanne KatainenSuomalainen Menumat-ateriapalvelu toimittaa ruokia ikääntyneille ympäri maata.
Menumatilla on noin 1 500 asiakasta 40 kunnassa: kuntia, kuntayhtymiä ja yksityisiä ihmisiä koko maassa pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta. Senioriväestön lisäksi asiakkaina on esimerkiksi kiireisiä perheenäitejä.
"Toiminta laajenee koko ajan, olemme hyvässä nosteessa", kertoo Menumatin myyntijohtaja Juha Kansikas.
"Olemme ainoa ateriapalvelu, joka huolehtii ruuan turvallisesta säilytyksestä ja lämmityksestä kotona."
Menumat-laite pannaan kokoon Vantaalla, sen kotimaisuusaste on Kansikkaan mukaan lähellä sataa.
Pieneen pakastimeen mahtuu kerrallaan 18 pakasteateriaa. Pakastimen päällä on kiertoilmauuni, joka lämmittää ruuan puolessa tunnissa. Laite myös kertoo puheella, mitä se tekee milloinkin.
Palvelu vähentää kuljetuksia, kun kerralla toimitetaan kahden viikon annokset.
Ruuan raaka-aineiden kotimaisuusasteeksi Kansikas arvioi 70–80 prosenttia, samoin lihan. Joskus laatu on Kansikkaan mukaan ohjannut etsimään raaka-aineita ulkomailta, esimerkkinä prässätty lihakuutio.
Pääruuat valmistaa Juvalla Kruunu Herkku Oy ja Vantaalla Starfood Finland Oy. Osa jälkiruuista tulee Euroopasta.
Ruuat pohjautuvat ikääntyneiden ravitsemissuosituksiin. Asiakkaat saavat valita lempiruokiaan, mikä on Kansikkaan mukaan tärkeää, kun ruokahalu alkaa heikentyä.
Yksityisasiakkaiden pääruuat maksavat 7,10–9,95 euroa. Laite ja kuljetus sisältyvät hintoihin.
Mukaan voi tilata myös kauppaostoksia, jotka eivät vaadi kylmäsäilytystä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
