Sitruunaruohojäätelö
Sitruunaruoho ja sitruunankuori maustavat jäätelön ihanan raikkaaksi. Voit valmistaa jäätelön myös ilman jäätelökonetta.Sitruunaruohojäätelö
Ainekset
- 4 dl täysmaitoa
- 1 dl kuohukermaa
- 5 sitruunanruohoa
- 1 sitruunan kuori
- 6 rkl sokeria
- 6–7 keltuaista
- 2 rkl glukoosisiirappia
- 2 liivatelehteä
Valmistusohje
Liota liivate kylmässä vedessä.
Murskaa pihvinuijalla sitruunanruohon varret ja kiehauta sitruunankuoren, maidon ja kerman kanssa. Anna maustua kylmässä mielellään pari tuntia.
Vatkaa paksussa kattilassa sekaisin sokeri, keltuaiset ja glukoosisiirappi.
Kiehauta uudelleen maito, kerma, sitruunanruohoseos ja siivilöi keltuaisseoksen joukkoon. Kypsennä koko ajan vatkaten, kunnes seos kevyesti suurustuu (lämpötilaan 83 astetta).
Laita puristetut liivatelehdet joukkoon, sekoita ja jäähdytä. Aja jäätelökoneessa jäätelöksi.
Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, niin laita seos kulhossa pakkaseen ja sekoita 10 minuutin välein lastalla tasaiseksi, kunnes on seos saanut pehmisjäätelön rakenteen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

