Lumivaahto
Lumivaahto syntyy vähistä aineksista, mutta lumoaa maistajansa. Se on oikeastaan kahden vaahdon sekoitus, raikas ja makea.
Marjat sopivat todella kevyen ja ilmavan lumivaahdon seuraan. Lumivaahto on erityisesti lasten suosikki. Kuva: Kari SalonenLumivaahto
4–6 annosta
Ainekset
- 3 ½ liivatelehteä
- 2 dl vettä
- ½ dl sokeria
- ½ dl sitruunamehua
- ½ tl vaniljasokeria
- 2 kananmunanvalkuaista
Koristelu
- marjoja tai hedelmäpaloja
- minttua tai sitruunamelissaa
Valmistusohje
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
Kuumenna vedestä ½ desiä kiehuvaksi ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Lisää loppu vesi, sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.
Vaahdota valkuaiset eri kulhossa vaahdoksi. Vaahdota mehuseos sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi (voit jatkaa samoilla vatkaimilla).
Sekoita valkuaisvaahto kiinteään sitrusvaahtoon. Jaa seos annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin viilenemään.
Koristele annokset marjoin ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
