Kevään helppo grilliherkku: pujota vartaisiin parsaa ja juustoa
Appelsiinikastike kruunaa parsa-halloumivartaat. Esikypsennetyt parsat kypsyvät grillissä nopeasti.Grillatut parsa-halloumivartaat
- 4 annosta
- Ainekset
- 8 vihreää parsatankoa
- 1 pkt (250 g) halloumi- tai grillijuustoa
- Kastike
- 1 dl appelsiinimarmeladia
- 1½ rkl omenaviinietikkaa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 tl sinappia
- Lisäksi
- varrastikkuja
Valmistusohje
Leikkaa tai napsauta sormin parsojen kovat tyvet pois. Leikkaa parsatangot kahtia ja esikypsennä niitä pari minuuttia suolalla maustetussa vähässä vedessä mikrossa tai liedellä. Valuta.
Kuivaa halloumi talouspaperilla ja leikkaa juusto noin kolmen sentin paksuisiksi tangoiksi.
Pujottele parsaa ja halloumia vartaisiin siten, että yhteen tikkuun tulee pari palaa juustoa ja 4 palaa parsaa.
Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta. Notkista tarvittaessa appelsiinimehulla tai vedellä.
Grillaa tai ruskista parsavartaat parilalla ja tarjoa appelsiinikastikkeen kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



