Haudutetut salottisipulit
Hauduta hienostuneen makuiset salottisipulit pehmeiksi mustaherukkamehutiivisteessä. Ne sopivat etenkin liharuokien lisäkkeeksi.
Tarjoa salottisipulit suussa sulavana lisäkkeenä vaikkapa paahtopaistin kupeessa. Kuva: Jaana KankaanpääHaudutetut salottisipulit
4 annosta
Ainekset
- 350 g salottisipuleita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- 5 valkosipulinkynttä
- ¾ dl mustaherukkamehutiivistettä
- 1–2 rkl soijakastiketta
- (suolaa)
Valmistusohje
Kuori sipulit ja ruskista ne kauttaaltaan öljyn ja voin seoksessa paistokasarissa tai paistinpannussa. Lisää kuoritut ja viipaloidut valkosipulinkynnet, mehutiiviste ja soijakastike.
Hauduta miedolla lämmöllä 25–30 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet raukeiksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Huomaa, että salottisipulien koko vaihtelee suuresti, ja se vaikuttaa kypsennysaikaan.
Tarjoa haudutettuja sipuleita liharuokien lisäkkeenä.
Vinkki: Sipulit on helppo kuoria, kun pidät niitä hetken lämpimässä vedessä ennen kuorimista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
