Kahden juuston sipulipiiras
Juustoinen sipulipiiras maistuu niin iltapalana kuin vierastarjoilunakin.Kahden juuston sipulipiiras
8–10 palaa
Pohja
- 100 g voita
- 2 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl vettä
Täyte
- 4 (400 g) punasipulia
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita tai rypsiöljyä
- 2 tl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
- 3 dl kuohukermaa
- 3 munaa
- 100 g mustaleimaemmentalia raastettuna
- 75 g sinihomejuustoa murusteltuna
- 1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
- 1/2 tl viherpippuria
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl kapriksia
Valmistuohje
Nypi voi, jauhot ja suola kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää tilkka kylmää vettä ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirasvuoan (halkaisijaltaan 24 senttimetriä) pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Kuori sipulit. Leikkaa punasipulit ohuiksi lohkoiksi ja hienonna valkosipulit. Kuumenna rasva paistinpannulla ja kuullota sipulit miedolla lämmöllä raukeiksi. Mausta hunajalla ja suolaripauksella. Siirrä sivuun.
Esipaista piiraspohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Sekoita keskenään kerma, munat, juustot ja mausteet.
Levitä sipulit piiraspohjalle, kaada kerma-juustoseos päälle ja ripottele pinnalle kaprikset. Paista piirasta vielä noin 25 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

