Suklaa-keksikakku
Tuhti suklainen kakkupala jugurtilla kevennetyn kermavaahdon kera on kahvileipää parhaimmillaan.Suklaa-keksikakku
16 palaa
Ainekset
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
- 4 munaa
- 5 rkl vehnäjauhoja
- 8 kpl (100 g) keksejä (Bastogne)
Kuorrutus
- 150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
- 50 g voita
- 2 rkl kuohukermaa
Tarjoiluun
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl maustamatonta jugurttia
- 1 1/2 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Valmistusohje
Aseta irtopohjavuoan (Ø 22,5 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
Sulata voi, sokeri ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tasaiseksi seokseksi. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hetki (noin 5 minuuttia). Vatkaa joukkoon munat yksitellen esimerkiksi puuhaarukalla. Siivilöi joukkoon jauhot, sekoita.
Asettele keksit vuoan pohjalle. Kaada taikina vuokaan tasaisesti keksien päälle. Keksit nousevat osittain kakkumassan joukkoon paistamisen aikana. Kypsennä kakku 175 asteessa uunin alaosassa 30–40 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
Valmista kuorrutus. Sulata suklaa mikrossa. Sekoita joukkoon paloiteltu voi ja kerma. Anna jäähtyä, kunnes kuorrutus on lastalla tai veitsellä levitettävää.
Siirrä kakku vuoasta tarjoiluvadille. Levitä kuorrutus päälle ja reunoille.
Valmista vaahto: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen muut aineet. Tarjoa kakun kanssa.
Vinkki
Jos käytät esimerkiksi taloussuklaata, lisää 2 dl jauhoja taikinaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

