Sekahedelmäkeitto
Sekahedelmäkeitto maistuu kokonaisista ohrasuurimoista haudutetun uunipuuron kanssa vaikkapa jouluaaton lounaalla.
Kokonaisista ohrasuurimoista haudutettu uunipuuro ja sekahedelmäkeitto nautitaan aaton lounaaksi. Kuva: Jaana KankaanpääSekahedelmäkeitto
10 annosta
Ainekset
- 1 pussi (250 g) kuivattuja sekahedelmiä
- 2 dl rusinoita
- 5 dl omenatäysmehua
- 4 dl vettä
- (1 tähtianis)
- 1 kanelitanko
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Huuhdo hedelmät siivilässä. Leikkaa isoimmat pienemmiksi paloiksi. Kuumenna mehu ja vesi. Lisää mausteet sekä hedelmät ja rusinat. Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää sokeri ja sitruunamehu.
Sekoita perunajauhot veteen. Nosta kattila levyltä ja valuta perunajauhoseos kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nosta takaisin levylle, anna pulpahtaa ja nosta pois liedeltä. Kaada kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle hieman sokeria. Ota kokonaiset mausteet pois keitosta, kun se on jäähtynyt. Tarjoa puuron kanssa.
Vinkki
Jos sekahedelmät ovat kovin kuivuneita, liota niitä vesi-mehuseoksessa pari tuntia ennen keittämistä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
