Kuningatarkukot
Ruiskuoren alla marjat muhivat suussasulaviksi ja vaniljajäätelö viimeistelee makunautinnon.Kuningatarkukot
6–8 annosta
Pohja
- 125 g voita
- ½ dl sokeria
- 2 dl ruisjauhoja
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Täyte
- 2 ½ dl mustikoita
- 2 ½ dl vadelmia
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
Painele kaksi kolmasosaa taikinasta uunikestävien annosvuokien (halkaisija noin 8 senttimetriä) pohjalle ja reunoille. Kauli loput taikinasta kahden kelmun välissä ohueksi levyksi, josta saat kannet.
Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään.
Sekoita marjojen joukkoon sokerit ja perunajauhot. Jaa seos vuokiin. Käytä yhtä vuokaa muottina ja paina kansilevystä kukoille kannet. Painele kannet kiinni.
Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön tai vatkatun vaniljakastikkeen kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

