Ruis-omenapaistos
Rapea rukiinen pinta kätkee alleen pehmeiksi paistuneet omenaviipaleet.Ruis-omenapaistos
6–8 annosta
Ainekset
- 5–8 (900 g) hapanta omenaa
- 1 tl kanelia tai inkivääriä
- 75 g voita
- 3 dl ruishiutaleita
- 1 1/2 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl kuohukermaa
Tarjoiluun
- kermavaahtoa tai vaniljakastiketta
- kanelia
Valmistusohje
Puolita omenat ja poista siemenkodat. Lado omenat kuutioina tai viipaleina uunivuokaan. Ripota pinnalle kanelia tai inkivääriä. Sulata voi kattilassa. Lisää muut aineet. Anna kiehahtaa hetken aikaa. Kaada seos omenoille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoa kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera. Ripottele pinnalle kanelia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

