Lindströmin lihapullat saavat pikantin lisän kaprissilpusta
Jatka jauhelihataikinaa kypsillä punajuurilla ja paista pihvien sijaan vaihteeksi Lindströmin lihapullia. Kaprissilppu antaa pulliin kivan lisämaun.
Muotoile lindströminpihvit vaihteeksi pyöryköiksi. Punajuuriraasteen lisäksi mureketaikinaan lisätään kaprissilppua. Kuva: Sanne KatainenLindströmin lihapullat
- noin 40 lihapullaa
- Ainekset
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 250 g kypsiä punajuuria (keitettyjä ja/tai etikkaliemeen säilöttyjä)
- 2 rkl kapriksia
- 1 dl lihalientä tai kevytkermaa
- ½ dl korppujauhoja
- 1 pkt (400 g) naudan jauhelihaa
- 2 kananmunaa
- 1¼ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Päälle
- 1 rkl persiljaa silputtuna
Valmistusohje
Kuori ja silppua sipuli. Kuullota se öljytilkassa.
Raasta punajuuret karkealla terällä. Hienonna kaprikset.
Sekoita neste ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota hetki.
Sekoita korppujauhoihin sipuli, punajuuriraaste, kaprikset, jauheliha, munat ja mausteet.
Muotoile taikinasta pyöryköitä. Nostele ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ripottele pyöryköiden päälle persiljasilppua. Tarjoa lisänä perunasosetta ja piparjuurella, suolalla ja pippurilla maustettua kermaviiliä.
Vinkki: Uunissa pyörykät kypsyvät vahtimatta ja käryttömästi. Jälkilämmitys kannattaa tehdä pannulla voissa pyöräyttäen, niin pyörykät saavat ruskean ja rapean pinnan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
