Ruusu-omena-sacherkakku
Sacherkakku saa uuden ilmeen, kun se koristellaan ruusulla ja ruusun terälehdillä. Täytteeksi tulee aprikoosihillon sijaan omenahilloa.
Jälkiruokana kahvin kera herkutellaan sacherkakulla, jonka täytteenä on oman pihan omenahilloa. Kuva: Sanne KatainenRuusu-omena-sacherkakku
2 x 10 hengen kakku
Ainekset
- Pohja
- 50 g tummaa suklaata, sulatettuna ja huoneenlämpöisenä
- 250 g voita, huoneenlämpöisenä
- 250 g luomuruokosokeria
- ½ tl ruususuolaa
- 100 g raakakaakaojauhetta
- 250 g leivontakarkeaa vehnäjauhoa
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 3 luomumunaa
- 150 g creme fraichea
- 2 1/4 dl luomumaitoa
- 50 g tummaa suklaata raastettuna
Valmistusohje
Voitele kaksi 20 cm leveää irtopohjavuokaa. Mittaa ja siivilöi jauhot, kaakaojauho, sooda ja leivinjauhe kulhoon. Vatkaa voi, sokeri ja suola keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa vaahdon joukkoon munat yksitellen.
Kääntele joukkoon puolet jauhoista, sen jälkeen sula suklaa ja loput jauhot. Lisää creme fraiche ja sen verran maitoa, että taikinasta tulee pehmeää, ei kuitenkaan valuvaa.
Jaa taikina kahteen paistovuokaan ja paista 180 asteessa uunin alatasolla, kunnes kakun keskusta on tiivistynyt. Jäähdytä rauhassa. Leikkaa pohjat 2–3 osaan.
Täyte
Kostuta pohjat omenamehulla ja lisää väleihin täytteeksi omenahilloa. Tuomiston kartanossa käytetään omaa, sokeroimatonta kylmäpuristettua omenamehua ja omatekoista antonovka-omenahilloa, jotka molemmat ovat voimakkaan makuisia.
Kuorrutus yhdelle kakulle
Ainekset
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g tummaa suklaata
- 2 rkl voita
- ruusun terälehtiä
Valmistusohje
Kuumenna kerma kattilassa, palastele suklaa joukkoon ja kiillota kastike voilla. Valuta päällinen pohjan päälle. Koristele kakku ruusun terälehdillä.
Ohje: Tuuli Lovén
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
