Yllätä ystäväsi näyttävillä Red Velvet -leivoksilla
Red Velvet -kakku muovautuu myös leivoksiksi.
Kata pöytään ruusuja tai ruusuiset astiat ja nauti brunssin päätteeksi mehevät Red Velvet -leivospalat. Kuva: Helena Saine-LaitinenMakeana herkkuna maistuvat hyvissä ajoin leivotut, kostean mehevät Red Velvet -leivokset. Ne aateloidaan runsaalla tuorejuusto-tomusokerikuorrutteella, johon raastetaan hieman sitruunaa.
Koristeluvaiheessa sopii heittäytyä luovaksi. Suositko marjoja vai strösseleitä tai vaikka sydämenmuotoisia koristeita?
Red Velvet -leivokset
20–25 palaa
- Ainekset
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ¼ tl suolaa
- 2 dl piimää
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 tuubi (15 g) punaista geeliväriä (Dr. Oetker)
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- Kuorrutus
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
- Koristelu
- erilaisia strösseleitä ja kakunkoristerakeita
Valmistusohje
Voitele suorakaiteen muotoinen korkeareunainen uunivuoka (noin 25 x 25 cm) tai vuoraa se kostutetulla, rypistetyllä leivinpaperilla.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon. Lisää joukkoon piimä, öljy, elintarvikeväri ja etikka. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla.
Jätä kakkupohja hetkeksi vuokaan, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kulhossa notkeaksi. Lisää tuorejuusto nokareina ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon sokerit ja sitruunankuoriraaste. Vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi massaksi.
Kuorruta jäähtynyt leivoslevy ja koristele pinta koristerakeilla. Leikkaa levy annospaloiksi.
Vinkki! Jos rakastat runsasta kuorrutetta, voit sivellä sitä myös jokaisen leivospalan kylkiin. Tuplaa silloin kuorrutteen määrä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
