Huono lähiruoka ärsyttää huippukokkia
”Lähiruuan pitää myös maistua hyvältä”, painottaa IS:n haastattelema keittiömestäri Hans Välimäki.
Heila lähiruokatori, pientuottajien korkealaatuista ja puhtaasti tuotettua tuotteita. ruisleipä ruisreikäleipä Kuva: Kimmo HaimiKeittiömestari Hans Välimäen mielestä kuluttajaa ei pidä syyllistää, jos ostopäätökset tehdään laadun tai hinnan perusteella.
Välimäki kertoo Iltasanomissa, että häntä ärsyttää lähiruokajeesustelu.
”Lähiruoka on vähän kuin anekauppa, jolla ostetaan hyvää omaatuntoa. Kaikista eniten nyppii, että hyvää omantuntoa haetaan ruuan hyvän maun kustannuksella.”
Hänen mielestään kuluttajaa ei pidä syyllistää, jos ostopäätökset tehdään laadun tai hinnan perusteella.
”Tätä ei pidä käsittää väärin. Kotimaista ruokaa pitää arvostaa, ja sitä kannustamalla meillä säilyvät työpaikat, mutta lähiruuan pitää myös maistua hyvältä. Meillä myydään aikamoisia tuotteita sillä verukkeella, että ne ovat läheltä.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
