Oletko väsynyt jo grillaamaan makkaraa? Porsaankaslerista maukas vaihtoehto perinteisille grillattaville
Porsaankasler, lyttyperunat ja parsa toimivat herkullisena kokonaisuutena niin lounaalla kuin yhteisissä grillijuhlissa.
Kasleripihvit saavat uutta makua sinapilla ja rosmariinilla maustetusta appelsiinimarmeladista. Kuva: Carolina HusuLihaa grillattaessa kevyt öljysively vähentää tuotteen tarttumista ritilään. Kun lihat muistaa ottaa huoneenlämpöön puoli tuntia jopa tunnin ennen valmistusta, haluttu sisälämpötila saavutetaan nopeammin.
Sinappiset appelsiini-porsaanpihvit
6 annosta
- Ainekset
- 1 kg porsaan kasleria eli niskaa
- Mausteseos
- 1 dl appelsiinimarmeladia
- 2 rkl (karkeaa) sinappia
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Lyttyperunat
- 12 kypsäksi keitettyä perunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punaista chilipalkoa
- ¾ dl ruokaöljyä
- noin ½ dl lehtipersiljaa silputtuna
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- ripaus suolaa ja pippuria
- noin 100 g pehmeää vuohenjuustoa
Valmistusohje
Leikkaa porsaankasleri pihveiksi.
Sekoita appelsiinimarmeladiin muut makuaineet ja sivele seos tasaisesti pihveille. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään puolisen tuntia tai vaikka yön yli jääkaapissa.
Levitä kypsät perunat uunivuokaan ja paina ne lyttyyn haarukalla tai perunanuijalla.
Hienonna kuoritut valkosipulit, silppua chili ja sekoita ne öljyyn. Mausta seos lehtipersiljalla, sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla.
Jaa seos perunoille, murustele päälle vuohenjuusto ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Jos perunat ovat kylmiä, pidennä aikaa ja vähennä lämpöä 200 asteeseen.
Grillaa kasleripihvit kypsiksi ja tarjoa lisänä lyttyperunoita ja grillattuja varsiparsakaaleja.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
