Kuminakeksit
Kuminakeksit toimivat rapeina lisukkeina puuroille ja keitoille joko kokonaisina tai murusteltuina.Kuminakeksit
pellillinen
Ainekset
- 1 ½ dl ruisjauhoja
- 1 dl ohrajauhoja
- ½ tl suolaa
- ½ dl pellavansiemeniä
- 1 tl kuminansiemeniä
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 dl vettä
- 50 g voisulaa
Valmistusohje
Hienonna kuminansiemeniä veitsellä pienemmäksi. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää voisula ja vettä niin paljon, että taikina on tasaista ja kiinteää.
Kaulitse kahden leivinpaperin välissä taikinasta noin parin millin paksuinen levy, ja nosta päällimmäinen paperi pois. Jos taikinan paksuus vaihtelee, se paistuu epätasaisesti.
Ajele taikinapyörällä ruuduiksi ja pistele ruudut kauttaaltaan haarukalla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes keksit saavat hiukan väriä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

