Katajanmarjasilakat
Katajanmarjasilakat tarjotaan alkupalana muiden kylmien kalaruokien ja esim. saaristolaisleivän kera.
Katajanmarjasilakat tarjotaan alkupalana muiden kylmien kalaruokien ja esimerkiksi saaristolaisleivän kera. Kuvassa silakat on koristeltu granaattiomenansiemenillä hetkeä ennen tarjoilua. Kuva: Jaana KankaanpääKatajanmarjasilakat
10–15 annosta
Ainekset
- 500 g silakkafileitä
- 2 sipulia
Mausteliemi
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 1/2 dl vettä
- 2 rkl katajanmarjoja rouhittuna
- 2 rkl suolaa
- 1/2 dl sokeria
- 2 tl kokonaisia valkopippureita
Valmistusohje
Leikkaa silakkafileet haarukkapaloiksi.
Kokoa kerroksittain viipaloidun punasipulin ja valkosipulirouheen kanssa lasipurkkiin.
Keitä mausteliemi. Jäähdytä ja kaada lasipurkkiin kalojen päälle. Anna maustua pari vuorokautta kylmässä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
