Löytyykö pakastimestasi mytty, jossa lukee hirvenlihaa? Näin valmistat siitä herkullisia patoja tai kääräiset sen kaalin sisään
Klassiset kaalikääryleet voi tehdä vaihteeksi kuttukaalista ja palapaistin haastaa currypata, jossa perunatkin ovat mukana.
Hirvikääryleet voi valmistaa muffinivuokiin savoijinkaalista. Vielä helpompi on tehdä kääryleet kiinankaalista. Kuva: Sanne KatainenKaalikääryleet ovat syksyn odotettu herkku. Tällä kertaa ne valmistetaan kurttu- eli savoijinkaalista muffinivuokiin. Jos haluat valmistaa kääryleet vielä helpommin, voit tehdä ne kiinankaalista, jonka lehtiä ei tarvitse kastaa lainkaan kiehuvaan veteen.
Perinteisten kaalikääryleiden haastajaksi nousevat vietnamilaislähtöiset, aromikkaat bo la lot -kääryleet. Ne sopivat esimerkiksi dippiateriaksi illanistujaisiin kermaviilin kera tai pääaterialle riisin kanssa.
Mausteinen jauheliha on helppo kääriä kiinankaalin-, paksoin- tai mangoldinlehtiin. Älä tee kääryleistä liian isoja, jotta ohuet lehdet eivät ehdi palaa ennen kuin liha on kypsää.
Pataruoka on takuuvarma vaihtoehto, jos pakastimeen on eksynyt lahtivajalta myttyjä, joissa lukee ”paisti” tai ”hirvenlihaa”.
Mureuden ja herkullisuuden varmistamiseksi epätarkasti merkityistä lihoista on varminta valmistaa pitkään haudutettavaa ruokaa, kuten palapaistia. Siihen käyvät lähes kaikki luuttomat, vähän sidekudosta sisältävät ruhonosat.
Klassisen palapaistin haastaa voimakasmakuinen currypata, jonka juju ovat padassa hauduttaen kypsennetyt perunat.
Kaikki eksoottistenkin ruokien raaka-aineet löytyvät hyvin varustetuista marketeista, tai aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista myymälöistä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
