Pitaleivät
Pitaleipä eli pita on vehnästä leivottu, hiivalla nostatettu litteä ja ontto leipä, jonka voi täyttää omien mieltymysten mukaan.
Ylikypsällä lihalla ja rapealla salaatilla täytetty pita maistuu vapunviettäjille. Falafel-pita sopii kasvisyöjille. Kuva: Jaana KankaanpääPitaleivät
8–12 kpl
Ainekset
- 3 dl maitoa tai vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 6–7 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen maitoon tai veteen. Alusta jauhot taikinanesteeseen. Lisää rasva loppuvaiheessa. Kohota taikina leivinliinan alla kaksinkertaiseksi (noin 20 minuuttia).
Jaa taikinasta 8–12 palaa, pyöritä palloiksi ja kauli ohuiksi leipäsiksi (halkaisija 12–14 cm). Laita yhdelle pellille neljä leipää. Kohota peitettynä pellillä noin 30 minuuttia. Paista pellillinen kerrallaan uunissa 250 asteessa noin 7 minuuttia.
Jäähdytä liinan alla. Leikkaa leipiin viilto niin, että muodostuu tasku. Jaa täyteaineet taskuihin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
