Tässäkö uusi lohturuokasuosikki? Helpot ja herkulliset täytetyt sipulit
Täytetyt sipulit ovat talven lohturuokaa parhaimmillaan. Täytetyistä sipuleista saa helposti muokattua kasvisruokailijoille sopivan version.
Herkullisten sipulien täytteessä maistuvat sinihomejuusto, anjovikset ja kaprikset. Kuva: Helena Saine-LaitinenSipuli on viettänyt nimikkoviikkoaan tällä viikolla. Porukan tutuin, keltasipuli lukeutuu kotikokkaajan aarrelaatikon jokapäiväisiin luottoaineksiin. Sipuli on korvaamaton maun antajana, mutta taipuu myös aterian päärooliin.
Täytetyt sipulit ovat vaivaton, mutta vaikuttava ruokalaji. Täytteeksi sopii niin juusto-munaseos kuin kasvistäytekin.
Täytetyt sipulit
4 annosta
- Ainekset
- 4 (à noin 160 g) sipulia
- 1 dl mustaleimajuustoraastetta
- 75 g sinihomejuustomurua
- 1 kananmuna
- 4–5 anjovisfileetä
- 1 tl anjovisten maustelientä
- 2 rkl korppujauhoja
- 2 rkl pieniä kapriksia
- ½ tl timjamia
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Lisäksi
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
Keitä kokonaisia kuorimattomia sipuleita vedessä noin 15 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä hetki.
Halkaise sipulit poikittain ja poista kuoret. Jätä puolikkaisiin pari sipulikerrosta, koverra pikkulusikalla sipulien sisustat ja leikkaa niistä puolikkaille ”pohjatulpat”. Hienonna loput sisuksista.
Sekoita sipulisilpun joukkoon juustot, muna, hienonnetut anjovikset ja tilkka lientä, korppujauhot, kaprikset ja mausteet. Täytä sipulit seoksella tiiviisti kukkuroilleen.
Nosta sipulit voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes täyte on kypsynyt ja pinta on kauniisti ruskistunut. Viimeistele sipulit halutessasi tuoreella timjamilla.
Vinkki: Jätä anjovisfileet pois, jos haluat tarjota sipuleita kasvisruokailijoille.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
