Karitsapyörykät tomaattikastikkeessa
Nämä karitsapyörykät tomaattikastikkeessa sopivat tarjottavaksi myös alkupalana tai naposteltavina patonkiviipaleen päällä.Karitsapyörykät tomaattikastikkeessa
30 kpl
Ainekset
- 400 g karitsan jauhelihaa
- ½ dl korppujauhoja
- 1 dl tomaattikastiketta (ohje alla)
- 1 kananmuna
- 10 oliivia silputtuna
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Tomaattikastike
- 1–2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 500 g paseerattua tomaattia
- 1 lihaliemikuutio
- 1 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- ¾ dl tuoreyrttiseosta silputtuna (esimerkiksi timjami, oregano, basilika)
Lisäksi
- 1 patonki
Valmistusohje
Tee ensin tomaattikastike. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne paistokasarissa öljytilkassa. Lisää paseerattu tomaatti, murusteltu liemikuutio, sokeri ja mausteet. Hauduta vähintään vartin verran.
Sekoita lihapyörykkäainekset kulhossa tasaiseksi murekemassaksi.
Pyörittele massasta lihapullia kostutetuin käsin ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kumoa pyörykät kasariin ja kääntele ne varovasti tomaattikastikkeeseen. Tähän asti voit valmistella tapakset tarjoilua edeltävänä päivänä.
Paahda tarvittava määrä leipäpaloja. Nosta jokaiselle lusikallinen välimerellistä tomaattikastiketta ja lihapyörykkä. Viimeistele yrteillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

