Persiljatapenade
Ranskalaiset dippaavat leipää oliivitahnaan eli tapenadeen. Levitä tapenade leivän päälle, sekoita se pastan joukkoon tai mausta sillä uunikala ennen paistamista.
Edessä on tomaatin makuinen musta tapenade, keskellä vihreä persiljatapenade. Tapenadet maistuvat esimerkiksi leivän päällä. Kuva: Jaana KankaanpääPersiljatapenade
Ainekset
- 1 prk (150 g) vihreitä kivettömiä oliiveja
- kourallinen persiljaa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1/2 rkl sitruunamehua
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
Valmistusohje
Laita tapenaden ainekset tehosekoittimeen. Pyöräytä karkeaksi tahnaksi.
Levitä tahnaa leivän päälle, sekoita pastan joukkoon tai mausta uunikala ennen paistamista.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
