Vetoaako sinuun Paholaisen laskiaispulla? HKScan kehitti laskiaiseen uuden rasvaisen ja suolaisen version
Paholaisen laskiaispulla muistuttaa enemmän hampurilaista kuin pullaa.Laskiaisen ruoka on perinteisesti ollut mahdollisimman rasvaista, koska siten uskottiin varmistettavan ruuan saatavuus seuraavaksi vuodeksi. Mitä enemmän rasva kiilsi syöjien sormissa ja suupielissä, sitä enemmän siat lihoivat ja lehmät lypsivät.
Kristillisessä perinteessä laskiaisena laskeudutaan pääsiäistä edeltävään paastonaikaan ja sen vuoksi silloin syödään tavallista tuhdimmin. Perinteisiä laskiaisherkkuja ovat hernekeitto ja laskiaispullat eli pullat, joiden välissä on kermavaahtoa ja hilloa tai mantelimassaa.
HKScanin laskiaispullaversiossa mantelimassa on unohdettu kokonaan, kerma korvattu majoneesilla ja hillokin vaihdettu tuliseen paholaisenhilloon. Paholaisen laskiaispullaksi nimetyssä versiossa briossisämpylän väliin paistetaan kananmunaa ja pihvi raakamakkaroista maustetaan kokonaisuus paholaisenhillolla ja tulisella srirachamajoneesilla.
Mutta onko kyse enää laskiaispullasta vai pitäisikö mieluummin puhua laskiaisen hodarista tai hampurilaisesta?
Lue myös:
Laskiaispullaa hillolla, mantelimassalla vai suklaakermavaahdolla?– Näillä ohjeilla onnistut
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

