Tiedätkö, mitä ovat supikkaat? Näin leivot rapeakuorisia perinneherkkuja kotona
Ruiskuoreen leivotut pienet lanttusupikkaat ovat somia tarjottavia kahvi- tai teepöydässä.Pienet lanttusupikkaat
noin 30 kpl
- Ainekset
- 1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa (pakaste)
- 400 g lanttua kuorittuna
- 1 rkl voita
- ½ rkl hunajaa
- ½ tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- Lisäksi
- 50 g voita sulatettuna
Valmistusohje
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori lanttu ja leikkaa se arpakuution kokoisiksi paloiksi. Keitä lantut suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi, noin 30 minuuttia.
Kaada keitinvesi pois ja soseuta lantut haarukalla. Sekoita soseen joukkoon voi, hunaja ja mausteet. Anna jäähtyä.
Kauli taikina ohueksi, 3–4 millin paksuiseksi levyksi ruisjauhoja apuna käyttäen. Painele taikinalevystä muotin tai juomalasin (ø 8 cm) avulla pyöreitä taikinakuoria.
Nosta reilu teelusikallinen lanttutäytettä kuoren toiseen reunaan. Käännä toinen puoli päälle kanneksi niin, että saat puolikuun muotoisia supikkaita. Nipistele reunat tiiviisti yhteen haarukalla. Halutessasi voit sipaista reunan veteen kastetulla sormella tiiviin sauman varmistamiseksi.
Yhdistä taikinarippeet ja toimi kuten edellä, kunnes koko taikina on käytetty.
Nosta supikkaat uunipellille ilman leivinpaperia. Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat saaneet hieman väriä.
Voitele supikkaat lämpiminä voisulalla ja peitä ne leivinpaperilla ja leivinliinalla. Tarjoa lämpiminä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

