Lumoava parmesaanikakku sulaa suussa – täydellinen juhlaherkku
Muhkean parmesaanikakun koristeluun sopivat erilaiset pähkinät, versot sekä hunaja tai kuusenkerkkäsiirappi.Kakun suussa sulava rakenne syntyy täytteen huolellisen vatkaamisen, oikean paistolämpötilan ja riittävän pitkän kypsennysajan ansiosta. Kun täytteen aineet on mitattu kulhoon, niin massaa vatkataan sähkövatkaimella parin minuutin ajan. Anna kypsän kakun jäähtyä hiljalleen leivinpaperilla peitettynä huoneenlämmössä tai jäähtyvässä uunissa.
Parmesaanikakku
15 annosta
- Ainekset
- Pohja
- 150 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 150 g voita
- Täyte
- 2 rasiaa (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 rasia (500 g) maitorahkaa
- 100 g parmesaanijuustoraastetta
- 2 dl kuohukermaa
- 3 munaa
- 1 dl perunajauhoja
- ½ dl sitruunamehua
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- Koristeeksi
- pähkinöitä
- versoja sekä yrttejä
- hunajaa
- Tarjoiluun
- hunajaa tai kuusenkerkkäsiirappia
Valmistusohje
Laita irtopohjavuokaan (halkaisija 27 cm) pohjaa reilusti isompi leivinpaperi. Paina reunarengas kiinni. Ylimääräinen paperi saa jäädä reunojen ulkopuolelle. Voitele reunat sisäpuolelta.
Sekoita pehmeään voihin jauho-suola-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Yhdistä kulhossa täyteen ainekset, perunajauhot siivilän läpi. Vatkaa sähkövatkaimella täyte tasaisen kuohkeaksi. Kaada täyte taikinapohjalle.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti 10 minuuttia. Laita vuoan alle leivinpelti, jotta mahdollisesti valuva rasva ei sotke uunia. Peitä kakku tarvittaessa paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla.
Jäähdytä kakku huoneenlämmössä, jotta pinta ei halkea. Koristele kakku. Tarjoa salaatin ja hunajan tai kuusenkerkkäsiirapin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

