Pienet sämpyläsuupalat
Pienet sämpylänmuotoiset suupalat kätkevät sisälleen basilikanlehteen käärityn mozzarellapallosen.
Pienet sämpylänmuotoiset suupalat kätkevät sisälleen basilikanlehteen käärityn mozzarellapallosen. Kuva: Jaana KankaanpääPienet sämpyläsuupalat
50 kpl
Ainekset
Taikina
- 1 rasia (200 g) aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
- 200 g voita
- 4 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 ruukku basilikaa
- 1 pussi (100 g) pieniä mozzarellapallosia
Voiteluun ja päälle
- munaa
- pähkinärouhetta tai seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Sekoita pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos monitoimikoneessa. Lisää tuorejuusto ja sekoita koneessa nopeasti tasaiseksi. Leivo taikina jauhotetulla alustalla kahdeksi tangoksi. Jaa molemmat tangot 25 palaan.
Kietaise mozzarellapallonen basilikanlehteen. Puolita isot lehdet. Paina taikinapalaan sormella kolo. Täytä kolo juusto-basilikapalalla. Ripottele juustolle hiukan mustapippurirouhetta. Muotoile niin, että täyte jää sisälle. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Voitele munalla ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta tai siemeniä. Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
