Lindströmin riistamureke on maistuva talviherkku, jossa on yhtä paljon punajuurta ja riistajauhelihaa
Lindströmin riistamureke sopii erinomaisesti yhteen perunamuusin, pakasteherneiden sekä voissa kuullotettujen sipulirenkaiden kanssa.
Tölkin pohjalle jääneen punajuuriliemen voi käyttää Lindströmin murekkeen maustamiseen. Kuva: Mari IkonenLindströmin riistamureke
(8–10 annosta)
Ainekset
- 600 g punajuuria
- 2 punasipulia
- 1 dl korppujauhoja
- 200 g kermaviiliä
- 0,5–1 dl etikkapunajuurien lientä
- 600 g hirven- tai peuranjauhelihaa
- 2 munaa
- 3 tl suolaa
- 1 tl myllystä rouhittua mustapippuria
- (1 tl kuivattua timjamia)
- (1–2 rkl kapriksia)
Valmistusohje
Pese punajuuret ja keitä ne kannellisessa kattilassa napakan kypsiksi (koosta riippuen noin puoli tuntia). Kun punajuuret ovat hieman jäähtyneet, kuori ne ja raasta karkeaksi raasteeksi.
Kuori punasipulit ja silppua ne hienoksi silpuksi.
Laita korppujauhot turpoamaan kermaviiliin, joka on maustettu etikkapunajuurien liemellä. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää punajuuriraaste, sipulisilppu, riistajauheliha, munat, suola, mustapippuri ja haluamasi muut mausteet.
Muotoile massa yhdeksi isoksi tai kahdeksi pienemmäksi murekkeeksi ja paista 200-asteisessa uunissa 40–50 minuuttia.
Tarjoa perunamuusin, voissa kuullotettujen ja soijatilkalla maustettujen sipulirenkaiden sekä pakasteherneiden kanssa.
Riittoisasti riistasta
1. Liharuoka ei läheskään aina tarkoita pihviä tai paistia. Monissa Pohjolan perinneresepteissä käytetään enemmän kasviksia kuin lihaa.
2. Riistajauheliha on niin täyteläisen makuista, että maukkaaseen lopputulokseen sitä tarvitaan vieläkin vähemmän kuin kaupan jauhelihaa.
3. Pitkä uunissa hauduttaminen tekee ihmeitä esimerkiksi kaalilaatikolle, joka makeutuu herkulliseksi ilman siirappiloraustakin.
4. Kasviksilla jatkettuun murekkeeseen saa vaihtelua täyttämällä sen esimerkiksi keitetyillä kananmunilla tai salaattijuustokuutioilla tai valmistamalla lisukkeeksi metsäsienikastikkeen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
