Kalkkunatäytteiset rieskarullat
Kalkkunalla ja piparjuurituorejuustolla täytetyt rieskarullat ovat näppärää pikkupurtavaa.
Rieskarullista saat näppärästi pikkupurtavaa, ja kokonaisina ne on helppo kuljettaa vaikka eväiksi. Kuva: Jaana KankaanpääKalkkunatäytteiset rieskarullat
noin 16 palaa, 4 annosta
Ainekset
- 2 ohutta, suorakaiteen muotoista rieskaa
- 100 g piparjuurella maustettua tuorejuustoa
- 100 g kevätsipulia
- noin 100 g savukalkkunaviipaleita
- 100 g pala kurkkua
- 50 g rucolaa
- 1 dl ranskankermaa
- 1—2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Levitä rieskoille ensin tuorejuustoa, tasaisesti reunoilta reunoille asti.
Ripottele päälle viipaloidut kevätsipulit. Levitä päälle kalkkunaviipaleet ja sitten ohuiksi tulitukuiksi leikattu kurkku ja rucola. Lusikoi päälle murskatulla valkosipulilla maustettua ranskankermaa tai valmista aiolia eli valkosipulimajoneesia.
Kääri rieskat pitkältä sivulta tiukoiksi rulliksi kääretortun tapaan. Kietaise rullat kelmuun ja anna odottaa jääkaapissa tarjoiluhetkeä. Leikkaa rullat reilun parin sentin paloiksi. Keihästä cocktailtikku läpi ja nosta tarjolle tervetuliaisjuoman seuraksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
